wat zijn de 9 belangrijkste hormonen voor een slank figuur?

1. Insuline

Insuline wordt aangemaakt in de alvleesklier. Wat is de werking? het zorgt ervoor dat het bloedsuikergehalte niet te hoog wordt, ook het zorgt voor vetaanzet en  de spieropbouw.

 

2. schildklierhormoon

de schilklierhormoon wordt aangemaakt in de schildklier en stimuleert de vetverbranding en maakt energie vrij, het verbeterd de doorbloeding en versnelt de stofwisseling,bovendien helpthet bij het afvoeren van afvalstoffen,  en verlaagt het cholesterol,ook versoepelt het de  spieren en gewrichten, en zorgt voor de lichaamswarmte.

3. Testosteron

Testosteron wordt gemaakt in de eierstokken, testikels en bijnieren. Dat stimuleert de spieropbouwen en de vetafbraak. Ook geeft het je kracht tijdens stress situaties, het vergroot je libido en verbeterdt je humeur.

4. Oestrogeen

Oestrogeen wordt aangemaakt in de eierstokken en in het vetweefsel, het gaat osteoporose tegen, en het trekt je gezicht vlak en voorkomt rimpels:), ook stimuleert het je energie en verbetert je humeur.  Oestrogeen speelt ook een belangrijke rol tijdens je menstruatie.

5. Progesteron.

Progesteron wordt gemaakt in je eierstokken en in mindere maten in de bijnieren en tetes het zorgt ervoor dat je lichaam minder vocht vasthoud in je borsten, buik, benen en enkels. Het geeft je ook ontspanning en rust.

6. Groeihormoon

de groeihormoon wordt aangemaakt in de hyposfyse het geeft je siperen stevigheid en zorgt voor de vetverbranding, En voor de lengtegroei van het skelet in de jeugd.

7. Dhea

Dhea wordt gemaakt in de bijnieren  het stimuleert de spieraanmaak en ondersteunt de vetverbranding. Bovendien kan het in verschillende hormonen worden omgezet onder andere testosteron.

8. Cortisol

Cortisol wordt gemaakt in de bijnieren, het zorgt voor een snelle energie bij stress, ook laat het je bloedsuikerspiegel stijgen. bovendien werkt het ook nog ontstekingremmend en vermindert koorts.

9. Melatonine

Melatonine wordt aangemaakt in de pijnappelklier, het ondersteunt de nachtrust en is een sterke antioxidant, bovendien is het ook nog goed voor je immunsysteem.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *