Wat train je nu eigenlijk precies op een Crosstrainer?

Gewicht verliezen

Trainen op een crosstrainer is ideaal als je gewicht wil verliezen. Het grote voordeel van 14TCR02010_L_WEB72een crosstrainer ten opzichte van andere cardio apparaten is, dat je heel je lichaam traint en niet maar bepaalde spiergroepen. Een heel afgetraind lichaam zul je niet krijgen van een crosstrainer. Om dit te bereiken zul je toch echt aan de gewichten moeten maar het is ideaal om gewicht te verliezen. U kunt namelijk, afhankelijk van de intensiviteit tijdens een half uurtje met gemak zo’ n 500 kcal verliezen.

Voordelen van een crosstrainer

Bij een crosstrainer zijn zowel je onder lichaam als je boven lichaam in actie. Een crosstrainer is minder belastend voor je knieen dan hardlopen. Elke keer als je op een harde ondergrond landt krijgen je knieen een klap. Op een crosstrainer maken je benen een ronde soepele beweging waardoor je schokken op je knieen voorkomt. De crosstrainer is geschikt voor mensen met knie problemen of andere blessures.

Een ander voordeel van de crosstrainer is dat je geen vieze uitlaatgassen inademt of andere vervelende weersomstandigheden.

Muscle_groups_CrosstrainerHartslagzones

Wat is de ideale hartslag voor afvallen? Je ideale hartslag ligt tussen de 60 en 70% van je maximale hartslag. Je maximale hartslag kun je berekenen doormiddel van het volgende sommetje: Max hartslag= 220 – jouw leeftijd.

Eén gedachte op “Wat train je nu eigenlijk precies op een Crosstrainer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *