Sven Kramer lanceert eigen Oakley-bril

AMSTERDAM – Sven Kramer lanceerde woensdag in het Olympisch Stadion in Amsterdam zijn eigen brillenlijn voor het sportmerk Oakley. De Friese topschaatser mocht het model en de kleur zelf uitkiezen.

Sinds enkele jaren wordt Kramer gesponsord door Oakley en omdat hij zelf al jaren Oakley’s HDO lenzen draagt, leek een samenwerking een logische volgende stap. Kramer mocht de bril uitbrengen onder zijn eigen SvenK label.

Eerdere samenwerking

 Oakley werkte eerder al samen met atleten als Lance Armstrong, Shaun White en Casey Stoner. Kramer voelt zich als eerste sporter uit Europa in het rijtje, dan ook vereerd.

“Het is natuurlijk niet mijn prioriteit, schaatsen blijft altijd op nummer een, maar het is natuurlijk wel erg leuk om te doen. Ik ben ontzettend trots om samen te werken met een wereldwijd kwaliteits label zoals Oakley”, aldus een trotse Kramer.

Eigen stijl

 Kramer heeft geen idee hoe hij zijn eigen stijl moet omschrijven. “Ik weet het niet, zolang het maar niet te overdreven is.” Toch is er volgens de schaatser een passende bril uitgekomen die hij ook daadwerkelijk zelf draagt.

De schaatser koos samen met het ontwerpteam van het vernieuwende brillenmerk voor het bestaande model Dispatch. De bril kreeg een speciaal Olympisch tintje, door het gouden, verwisselbare logo aan de zijkant van het zwarte montuur.

Creatief

 De bril is volgens de atleet in ieder geval gooi-bestendig en hij kan rustig over het ijs gesmeten worden.

De bril is niet de laatste samenwerking die Kramer aanging. Binnenkort gebruikt hij zijn creativiteit ook om onder andere een fiets en schaatsen te ‘ontwerpen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *