Superfoods zijn door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten veel positieve effecten hebben voor de gezondheid. De geclaimde voedingseffecten van superfoods zijn alleen nog niet genoeg wetenschappelijk onderbouwd.
Verschillende superfoods zijn: Goijbessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras, maar ook bessen, rode druiven, vette vis voor omega-3, olijfolie, verschillende soorten noten en donkere chocola kan ook worden gezien als superfood.
Van superfoods wordt gezegd dat ze een hoog gehalte aan voedingsstoffen of bioactieve stoffen bevatten, zoals vitamines, mineralen en antioxidanten. Superfoods zouden het libido verhogen, hart- en vaatziekten voorkomen, helpen met afvallen en ze zouden zelfs depressies en huidveroudering voorkomen.
Superfoods worden ook nog eens verdeeld in verschillende soorten. Zo heb je speciale superfoods en normale superfoods, hieronder een aantal voorbeelden:
Speciale superfoods: gojibessen, cacaobonen, chiazaad, hennepzaad, bijenpollen, tarwegras, kokosvet, zeewier en algenextracten.
Normale superfoods: verschillende soorten fruit en groenten (bessen, rode druiven, knoflook en uien, koolsoorten, tomaten, broccoli), vette vis (omega-3 vetzuren), olijfolie, bepaalde noten, donkere chocolade en groene thee.
Als je superfoods gebruikt, zorg ervoor dat je voldoende variatie hebt, teveel dezelfde superfoods eten is ook niet goed voor de gezondheid omdat je dan maar weinig verschillende voedingsstoffen binnen krijgt.
Om je leefstijl aan te passen kun je ook vitaminen slikken om je weerstand te verhogen.