Kinderen met hond bewegen meer

LONDEN – Families die een hond hebben, houden er een actievere leefstijl op na dan mensen die geen hond hebben. Uit onderzoek van de University of London is nu gebleken dat kinderen met een hond gemiddeld 11 minuten per dag langer bewegen.

beweging, kinderen, honden, huisdier, actiever

Voor het onderzoek – gepubliceerd in de American Journal of Public Health – werden 2056 Engelse kinderen tussen de negen en tien jaar bestudeerd. Een week lang werden hun dagelijkse bewegingen bijgehouden. In totaal had zo’n 10 procent van de kinderen een hond in huis.

De kinderen met hond bewogen elke dag 325 minuten; 11 minuten meer dan de kinderen zonder hond. Ook zetten ze elke dag 360 stappen meer. Dat volwassenen met een hond actiever zijn, was al onderzocht. Zij bewegen gemiddeld 25 procent meer dan volwassenen zonder hond.

Kip en ei

Waarom hondenbezitter meer bewegen is niet duidelijk. Volgens de onderzoekers is het een typisch geval van de kip en het ei. Ze weten niet of actieve mensen een hond nemen, of dat een hond families actiever maakt. Waarschijnlijk is het een combinatie van beide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *