Genezen van binnenuit

Wie wel eens in een ziekenhuis komt kan zich verbazen over de volle wachtkamers. Wat een drukte en iedereen heeft een lang gezicht of kijkt treurig. We verwachten dat de arts  ons geneest en dat iets, een pilletje, kuurtje of operatie, ons beter maakt. Logisch dat je daar niet vrolijk van wordt. Dan wordt het toch tijd om stil te staan bij wat je zelf kunt doen om van binnenuit te genezen. Raar maar waar, alles begint met plezier. Voor onderzoek voor dit artikel stuit ik op een interview in magazine Ode met de Duitse specialist Lothar Hirneise over zijn boek: ‘Chemotherapie helpt tegen kanker en de aarde is plat’. Hirneise houdt er krasse uitspraken op na en laat weinig ruimte voor misverstanden.  “Chemotherapie werkt niet en is hoogstens een tijdelijke oplossing. Volgens het huidige protocol worden mensen gedood. Punt. Een tumor is niet het probleem, maar een intelligente oplossing van het lichaam. Iedereen kan zelf een antwoord vinden op ziekte. Als ik artsen vraag naar voorbeelden van patiënten die dankzij hun behandeling beter zijn geworden, wordt het stil. Ik kan echter duizenden patiënten laten zien die beter werden, terwijl zij al waren opgegeven door diezelfde artsen.”

Lachen
Volgens gezondheidsexpert Andreas Moritz is het slagingspercentage met chemotherapie slechts twee tot vier procent. “Chemotherapie is zo giftig dat je als een paar druppels op je hand laat vallen, je hand zwaar kan verbranden. Chemo en bestraling kunnen het risico op het ontwikkelen van een nieuwe vorm van kanker met honderd procent vergroten.” Toe maar. Als dit waar is dan is het proberen van alternatieven zeker de moeite waard. Intuïtief weten we allemaal dat het lichaam zelfvoorzienend is en dat elke kwaal het gevolg van een oorzaak is. Ziekte is niet alleen stomme pech. Terug naar Hirneise: “Wil je ziekte overwinnen dan dien je spiritueel werk te doen. Het allerbelangrijkste is gelukkig zijn. In welke kliniek ik ook kwam, dit is wat de mensen deden die kanker overwonnen. Ik heb mensen gezien die op sterven na dood waren, uitzaaiingen hadden in hun botten, hersenen, longen en beenmerg en beter werden. ‘Wat’, roepen ze dan. ‘Bent u totaal geschift? Ik heb overal tumoren en u vertelt me dat ik plezier moet hebben?’ Niets dat zo goed voor je immuunsysteem is als veel lachen.” Hirneise gaat nog een stapje verder. “Zonder stress bestaat er geen kanker. Honderd procent onmogelijk! Voor een cel maakt het niet uit waar de stress vandaan komt. Als je langdurig stress hebt, ontstaan er tekorten aan adrenaline. De cel zit vol suiker die niet wordt afgebroken. Het lichaam bestrijdt dat gevaar. Als patiënten de oorzaak van stress op het spoor komen en werkelijk willen veranderen, kunnen zelfs mensen die op sterven na dood zijn genezen.”

Haal het beste uit jezelf
Je zult maar van het ene onderzoek naar de andere scan of punctie worden gesleept. Je zult maar net een onheilsboodschap hebben gehoord. Logisch dat je dan dubbel gestrest bent. Hoe moet je dat keren naar een gelukkig gevoel? Ongeacht de situatie waar jij je in bevindt kun je nu besluiten om van elke minuut in je leven te genieten en het beste uit jezelf te halen. Daar begint het mee. De wonderen zijn de wereld niet uit. Alles is mogelijk. Het menselijk bewustzijn is tot alles in staat. Iedereen kan het vermogen ontwikkelen om de gezondheid te beïnvloeden. De vraag hier is, richt je de aandacht op ziekte of op heelheid? Waar de aandacht naar toe gaat groeit. Jij hebt de keuze om de wortels van een wegkwijnend plantje water te geven of om te jammeren over de vallende blaadjes. Maak van je ziekte geen altaar en praat er ook niet met iedereen over. Onder stress ligt vaak angst. Angst dat je niet goed genoeg bent, angst voor verlies, angst om te worden gekwetst. Angst heeft altijd te maken met negatieve verwachtingen en fantasieën over de toekomst. Roep jezelf een halt toe en blijf consequent in het hier en nu. Gelukkig zijn betekent jezelf goed leren kennen. Het opruimen van problemen is absoluut noodzakelijk om genezing van lichaam en geest mogelijk te maken. Vergeving is daarbij een van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Niet alleen vergeving naar anderen, maar ook zeker vergeving voor jezelf. Bevrijd jezelf, want emotionele pijn is de grootste belemmering voor een optimale gezondheid. Denk aan de keren dat jij je verraden, misbruikt, belogen, of minderwaardig voelde. Wat meen je wat dat met het lichaam doet? Zeg wat je op je lever hebt, lucht je hart, gooi die last van je schouders. Het zijn de giftige denkwijzen die het immuunsysteem aantasten. Ben je ervan bewust dat gedachten werkelijk fysieke pijn kunnen creëren en zie symptomen als een signaal waar je iets mee moet.

Alle genen en cellen worden beïnvloedt door wat je denkt en voelt. Overtuigingen hebben kracht. Het is aan jou om iedere ochtend wakker te worden met het besluit om je zegeningen te tellen. Bedank je lichaam voor het kostbare werk dat het doet. Stuur liefde naar de pijnplekken en beziel jezelf met levenskracht. Dankbaarheid is een supermedicijn voor een goede gezondheid. Zie jezelf als volmaakt gezond, genietend van een rijk en prettig leven. Hervind je hartstocht, richt je op je diepste verlangens, volg je passie en vul je hart met geluk. Je kunt zoveel meer voor jezelf doen. Misschien is daarom de belangrijkste boodschap van Lothar Hirneise dat elk mens zijn eigen weg moet gaan om zichzelf te genezen. Een arts kan daarbij misschien helpen. Maar ook een vriend. En de grootste vriend ben jezelf.

Door Lilian Ferru

Bronnen:
‘Chemotherapie helpt tegen kanker en de aarde is plat’: Ode Magazine oktober 2003
‘Genezen van binnenuit’, Dr Shivani Goodman
‘Kanker is geen ziekte’, Andreas Moritz
‘Autobiografie van een immuuncel’, Henk Fransen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *