Wil je beginnen met sporten? Hier 4 tips

Je wilt beginnen met sporten, dus je gaat met je goeie gedrag naar de sportschool of je koopt zelf gewichten. En nu? Waar moet ik mee beginnen? Het is een feit dat beginners altijd typische beginnersfouten maken. Hieronder vind je een paar tips die je kunnen helpen.

Begin rustig

Hoeveel energie je ook hebt, je lichaam is niet in een keer gewend om 3 keer per week te sporten. Begin met 1 of 2 keer per week en bouw het rustig op naar 3 of 4 keer in de week. Als je naar de sportschool gaat, begin dan niet met het zwaarste gewicht. Als je begint met 25 kilo terwijl je je spieren nog nooit of nauwelijks getraind hebt of je begint met 5 km achter elkaar te hardlopen terwijl je dat nog nooit gedaan hebt, dan overbelast je je spieren en maak je het jezelf niet makkelijk. Iedereen kan het leren dus jij ook!

 Train de spiergroepen 2 keer per week

Het heeft geen zin om elke dag benen of armen te trainen, want je spieren groeien niet in de sportschool maar op het moment dat ze aan het herstellen zijn. Een herstel duurt ongeveer 48 tot 72 uur. Dus het beste is om bijvoorbeeld op maandag en woensdag benen te trainen en op dinsdag en vrijdag bijvoorbeeld armen.

 Drink voldoende water

Veel mensen vergeten tijdens het sporten te drinken. Je bent dan waarschijnlijk te druk bezig of je bent je water flesje vergeten. Toch is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Het zorgt ervoor dat je afvalstoffen uit je lichaam spoelen, maar het zorgt er ook voor dat je minder snel spierpijn krijgt. Dus drink die fles op!

Doe niet te veel cardio

Mensen die willen afvallen zijn geneigd om alleen maar cardio training te doen. Dit is namelijk makkelijk en veilig om uit te voeren. Ik raad je aan om ook krachttraining te doen om sneller resultaat te behalen. Krachttraining zorgt er namelijk voor om sneller je doel te behalen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *